Η λέσχη φόνων της Πέμπτης

 

Σε έναν γαλήνιο οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο, μια ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς φακέλους ανεξιχνίαστων φόνων. Όταν όμως μια άγρια δολοφονία συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης έχει ν’ αντιμετωπίσει μια πραγματική υπόθεση. Όχι απλώς κιτρινισμένες, μουντζουρωμένες σελίδες γραφομηχανής μιας άλλης εποχής· μια αληθινή υπόθεση, ένα αληθινό πτώμα, και, κάπου στον έξω κόσμο, έναν αληθινό δολοφόνο. Η Ελίζαμπεθ, η Τζόις, ο Ιμπραΐμ και ο Ρον μπορεί να κοντεύουν τα ογδόντα, αλλά ακόμη το λέει η καρδιά τους. Θα καταφέρει αυτή η ανορθόδοξη αλλά ευφυέστατη συμμορία να συλλάβει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά. 

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 40 ΧΩΡΕΣ

Η λέσχη φόνων της Πέμπτης. Τι εννοεί ο τίτλος; Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που επέλεξα να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Μα τι εννοεί; Μυστήριο ήδη από τον τίτλο και το αινιγματικό εξώφυλλο! Το οπισθόφυλλο από την άλλη, δεν μαρτυράει  και πολλά από την υπόθεση, αλλά σίγουρα σε προϊδεάζει με τις θετικές κριτικές που παραθέτει. Μια παρέα ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, μαζεύονται κάθε Πέμπτη συγκεκριμένα (εξού και ο τίτλος), για να διαβάσουν και να θυμηθούν παλιούς φόνους που δεν έχουν εξιχνιαστεί μέχρι τώρα. Τι θα συμβεί ομως όταν μια άγρια δολοφονία που συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής, βάζει την ομάδα στην εξιχνίαση μιας πραγματικής υπόθεσης; Το γεγονός αυτό από μόνο του, είναι απίστευτα σπουδαίο, διότι παρουσιάζεται το μεράκι και η όρεξη αυτών των τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν παραιτηθεί από τη ζωή, αντιθέτως, δρουν, οδεύοντας στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Ένα βιβλίο που διαθέτει αρκετό χιούμορ στις σελίδες του, σε συνδυασμό με την περιπέτεια και τον αστυνομικό του χαρακτήρα, εξάπτει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή της ιστορίας. Οι χαρακτήρες, είναι μεν πολλοί, πράγμα που δεν το θεωρώ απαραίτητα αρνητικό, ίσα ίσα μου άρεσε που υπήρχε μεγαλύτερο εύρος και επέκταση στο κομμάτι αυτό, αλλά από την άλλη, δεν μ’ ενθουσίασε ο ρόλος των περισσότερων, διότι δεν εξυπηρετούν την πλοκή με κάποιον ουσιαστικό ρόλο, αντ’ αυτού προσθέτουν περιττές πληροφορίες στην υπόθεση, που λιγάκι κουράζουν τον αναγνώστη, ενώ δεν προσφέρουν. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, είναι οι περιγραφές των τόπων, με τους ωραίους χώρους του  οίκου ευγηρίας που όλοι θα θέλαμε να μείνουμε στα γεράματα. Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, που θα ήθελα να διαβάσετε, λόγω της διαφορετικότητας των πρωταγωνιστών (κάτι που δεν συνηθίζεται και αποτελεί πρωτότυπη ιδέα). Περιμένω τις δικές σας απόψεις για το βιβλίο.. 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Η λέσχη φόνων της Πέμπτης


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..

Μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές περσόνες της Μεγάλης Βρετανίας, ο Richard Osman (Ρίτσαρντ Οσμάν) είναι παρουσιαστής του εξαιρετικά επιτυχημένου τηλεπαιχνιδιού γνώσεων Pointless του BBC. Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία – μετά από έργα των Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Νταν Μπράουν. Μεταφράζεται σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου