Είχα μία συζήτηση χθες με την Ελένη σχετικά με τα βιβλία που στη πλοκή τους αναλύουν και περιγράφουν έναν δυνατό έρωτα και σε αυτά τα οποία μιλούν για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον έρωτα. Εγώ υποστηρίζω το πρώτο, γιατί τέτοιου είδους μυθιστορήματα μου αρέσει να διαβάζω.Η Ελένη το δεύτερο...
Μαρία: Πιστεύω σε μεγάλο βαθμό πώς μέσα από την ανάγνωση ενός τέτοιου μυθιστορήματος ζω μαζί με τους πρωταγωνιστές έναν έρωτα, ο οποίος είναι απίθανα δύσκολος να συμβεί στην πραγματικότητα...
Ελένη: Η άποψη της Ελένης είναι ότι προτιμάει την κωμωδία γιατί το ερωτικό κομμάτι της φαίνεται μυθικά πλασμένο και κομμάτι ανούσιο ώστε να περάσει όμορφα..Της αρέσει να διαβάζει βιβλία που όπως λέει η ίδια την κάνουν να ψαχτεί και να δημιουργεί μία εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό της..Εκείνα τα βιβλία τα οποία όπως τονίζει της δίνουν τροφή για σκέψη και όχι για φαντασία..
Μαρία: Και προσπαθώ εγώ στη συνέχεια λέγοντας της ότι ένα μυθιστόρημα το οποίο εμπεριέχει το ερωτικό κομμάτι, μπορεί να μας δώσει εκτός από φαντασία και το στοιχείο της σκέψης, γιατί ο έρωτας είναι ένα κομμάτι που μπορεί να κουβαλά πολλή σκέψη και ώρες εσωτερικού διαλογισμού..
Ελένη: Tότε εκείνη με ρώτησε σαν τι σκέψη δηλαδή και σε τι να διαλογιστούμε? Αφού μας δίνετε η ιστορία και απλά κάνουμε σενάρια..
Μαρία: Τα σενάρια όμως αυτά που μπορούμε να κάνουμε για τον έρωτα, πολλές φορές, εμπεριέχουν καταστάσεις τις οποίες μπορεί να βιώνουμε σε καθημερινή βάση..άρα αποτελεί κομμάτι εσωτερικών ερωτήσεων σχετικά με το πώς π.χ θα αντιμετώπιζε ο καθένας μία τέτοια κατάσταση και με ποιον τρόπο! Νομίζω πως το ερώτημα αυτό λειτουργεί εσωτερικά μας και μας δημιουργεί εσωτερικό διάλογο..Κάτι σαν ψυχολογική συζήτηση...(της απάντησα).
Ελένη: Ίσως έχεις δίκιο πάντως.. (μου απάντησε).
Εσείς τι γνώμη έχετε?
Η σελίδα μου στο FaceBook: https://www.facebook.com/groups/1658724861025763/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου