Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ



 Δεν ξέρω ποιος, γιατί και πως αποφάσισα να γράψω για τον (παιδικό φίλο) Χάρι Πότερ αλλά θα το κάνω. Πριν 2 ώρες καθώς ξεσκόνιζα την βιβλιοθήκη μου...ΤΣΑΦ! έπεσε το βιβλίο του Χάρι (Χαρούλη όπως τον λέω χαχαχα!) βέβαια ήταν το δεύτερο της σειράς (Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά) αλλά αποφάσισα να μιλήσω για το αγαπημένο μου όλων (Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ). 
 Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ένα σύνηθες φαινόμενο με τα βιβλία τα οποία γίνονται ταινίες. ΔΕΝ είναι ποτέ πιο ωραία η ταινία από το βιβλίο (ναι αυτό συμβαίνει πάντα) διότι μιλάμε για βιβλίο και είναι απολύτως λογικό να είναι μακράν καλύτερο και πολυποίκιλο το βιβλίο παρά η ταινία της οποίας κόβουν πολλές και τις περισσότερες φορές τις πιο σημαντικές σκηνές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με όλα του Χάρι Πότερ. Μέσα από το βιβλίο ο αναγνώστης μαθαίνει, κατανοεί καλύτερα και ευκολότερα τον χαρακτήρα που διαβάζει. Υπάρχει αναλυτική περιγραφή με λεπτομέρειες και σε βάζει πιο μέσα στην όλη πλοκή της υπόθεσης. 
 Το βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ είναι απίστευτα συνταρακτικό, με πολλές και απανωτές εξελίξεις καθώς είναι ένα από τα προς το τέλος βιβλία της διαδρομής που ονομάζεται Χάρι Πότερ. Ο αναγνώστης ξετυλίγει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην όλη μαγεία (πολλή μαγεία)!!! Η γραφή είναι απλή (αρκετά απλή θα έλεγα) και το βιβλίο δεν είναι καθόλου κουραστικό! Ο αναγνώστης ταξιδεύει σε έναν μαγικό και φανταστικό κόσμο, τον κόσμο του Χόγκουαρτς και συνομιλεί ευχάριστα με τον αρκετά μεγάλο πλέον Χάρι, την Ερμιόνη και τον Ρόν. Θα μου πει τώρα κάποιος, γιατί να είναι το αγαπημένο μου απ όλα το συγκεκριμένο! Είναι για τον λόγο των συνταρακτικών αποκαλύψεων και γιατί μου κίνησε την περιέργεια να μάθω ποιος να είναι άραγε αυτός ο Πρίγκιψ;( και μάλιστα ημίαιμος). Θα ήθελα να μου αφήσετε τα δικά σας σχόλια σχετικά με το πιο από όλα τα βιβλία του αγαπημένου Χάρι (που όλοι μεγαλώσαμε) σας άρεσε περισσότερο!? 

Βαθμολογία 5/5 📚


Λίγα λόγια για την συγγραφέα...
Η ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ είναι η συγγραφέας των περιπετειών του Χάρι Πότερ. Η σειρά αποτελείται από επτά βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν από το 1997 μέχρι το 2007, έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 200 χώρες, έχουν μεταφραστεί σε 74 γλώσσες και έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες με τεράστια επιτυχία. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, το Prince of Asturias Award for Concord, το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής και το Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στηρίζει πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του Φιλανθρωπικού Καταπιστεύματος Volant και έχει ιδρύσει τοLumos, ένα ίδρυμα που στόχο έχει να μεταμορφώσει τις ζωές των άπορων και όχι μόνο παιδιών. 




1 σχόλιο:

  1. Ειμαι αδιαβαστη τελειως μοδα ηταν κ περασε;;δεν ξερω.Αλλα ισως ειμαι η μονη που δεν τα διαβασα κ ουτε ειδα την ταινια οποτε τι αποψη να εχω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή