The Heatwave



Eνα καλοκαίρι. Ένας ξένος. Ένας δολοφόνος. Εκείνο το καλοκαίρι συνέβησαν δύο άσχημα γεγονότα: Ένας άγνωστος αφίχθη και παράλληλα, εξαφανίστηκε το πρώτο κορίτσι. Στον απόηχο του εγκλήματος που συγκλόνισε τη μικρή κοινότητα, η Φελέσιτι φαίνεται πως ήξερε περισσότερα από όσα άφησε να εννοηθούν. Όμως, δεκαέξι χρόνια μετά, η ζωή της γκρεμίζεται ξανά, όταν ένα δεύτερο κορίτσι εξαφανίζεται από τη γενέτειρά της. Τώρα, η Φελέσιτι πρέπει να επιστρέψει και να αντιμετωπίσει την αλήθεια, σχετικά με το τι συνέβη τότε. Μόνο εκείνη κρατάει τις απαντήσεις και είναι πιο τρομαχτικές από όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο καύσωνας επέστρεψε. Το ίδιο και ο δολοφόνος.


Γεια σας αγαπημένοι μου.. Αρχικά, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στις Εκδόσεις Υδροπλάνο για το φανταστικό εξώφυλλο! Μαγεία! Ένας δυνατός, καλός λόγος να το διαβάσεις, σίγουρα αποτελεί και το εξώφυλλο, αλλά στην προκειμένη δεν μένουμε μόνο σ’ αυτό. Η συγγραφέας, με περισσή μαεστρία συνθέτει ένα πλαίσιο εξιχνίασης που ακόμα και ο πιο δεινός αναγνώστης αστυνομικών, δύσκολα θα καταφέρει να λύσει. Ενώ σου παραθέτει τα στοιχεία της ιστορίας, μπλέκεσαι στο κουβάρι ακόμα περισσότερο. Μόνο λίγες σελίδες πριν το φινάλε μπαίνουν τα γεγονότα στη σειρά και μαθαίνουμε τον/τους δολοφόνο/ους. Αποτελείται από μικρά, ευκολοδιάβαστα κεφάλαια που εναλλάσσονται χρονικά με το παρόν και το παρελθόν και κρατούν αμείωτη την περιέργεια και την αγωνία του αναγνώστη. Όντως υπήρχαν στιγμές που από την αγωνία μου, και όντας απορροφημένη, αμελούσα να κάνω πράγματα της καθημερινότητας. Ένα βιβλίο που το ευχαριστήθηκα από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας το προτείνω! 


Βαθμολογία: 5/5 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: The Heatwave


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.. 

Η Κατερίνα Ντάιμοντ γεννήθηκε στο Ντέβον της Αγγλίας τη δεκαετία του ’70. Οι γονείς της ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίου fish & chips στην ελληνική κοινότητα. Μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη, όπου η Κατερίνα πήγε σε ελληνικό σχολείο και έμαθε ελληνικά σε μόλις έξι μήνες. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, επέστρεψε στο Ντέβον. Αφού εργάστηκε στο εστιατόριο fish & chips του θείου της, φοίτησε -για λίγο- στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμπι, όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Σήμερα ζει μαζί του και με τα δύο παιδιά τους στο ανατολικό Κεντ. Το “The Heatwave” αποτελεί το έβδομο μυθιστόρημα της.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου