Ο χορός του θανάτου

 


Ισπανία, τέλη του Μεσαίωνα. Ο χορός του θανάτου, ένας χορός που στόχο έχει την εξοικείωση των ανθρώπων με την ιδέα του θανάτου, χορεύεται ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την ημέρα της Χάρτας των Προνομίων. Μόνο που κανείς δεν φαντάζεται ότι ο χορός, αντί να γίνει μέρος μιας συμβολικής παράστασης, σηματοδοτεί έναν ολόκληρο κύκλο τελετουργικών δολοφονιών. Η Ελβίρα, μια νεαρή γυναίκα του χωριού, αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται πως ο θάνατος στήνει τον χορό του γύρω από το δικό της όνομα, ενώ μια σειρά από απειλητικές επιστολές φέρνουν στην επιφάνεια αίμα, απώλειες και τρομαχτικά μυστικά που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να αντέξει… Μια γέννηση που ανατρέπει τις ισορροπίες. Ένας χορός που δεν είναι εξορκισμός αλλά ξόρκι κακού… Κλάμα μωρού και γέλιο σκοτεινών θεών. Θα μπορέσει η Ελβίρα να σπάσει τον κύκλο του αίματος;

Ο χορός του θανάτου! Καταπληκτικό! Καθηλωτική ιστορία! Και μόνο από το οπισθόφυλλο, μπαίνεις αυτόματα στην ιδέα περί τίνος πρόκειται. Ένας χορός, αυτός του θανάτου, βρίσκει μπλεγμένη την ηρωίδα. Αυτό το αυτό το ξόρκι του θανάτου, ζητάει απεγνωσμένα την επίλυση του και η Ελβίρα παίζει καθοριστικό ρόλο σ όλο αυτό. Ένα γρήγορο βιβλίο, γεμάτο σκηνές εμπλουτισμένες με σασπένς και μυστήριο, σοκάρουν πρώτα τους ήρωες του, και μετέπειτα τον αναγνώστη που δεν μπορεί παρά να πιαστεί στον χορό και να χορέψει χέρι χέρι με τον θάνατο και τον πόνο. Θα λυθεί το μυστήριο; Αν μου ζητούσαν να αποδώσω το περιεχόμενο της ιστορίας, η λέξη που θα επέλεγα θα ήταν σίγουρα «σασπένς». Αν ψάχνετε ένα δυνατό στορι σε συνδυασμό με μυστήριο, τότε ο χορός του θανάτου αποτελεί την ιδανική λύση. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. 


Βαθμολογία: 5/5 Καταπληκτικό! 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Ο χορός του θανάτου


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.. 

Όταν το χαρτί και το μολύβι μου έδωσαν τη δυνατότητα να εκφράζομαι, τότε με τα πεταμένα ημερολόγια και τα σκόρπια στιχάκια, περιέγραφα τα όνειρα και τα βαθιά μυστικά μου. Γεννήθηκα στο νησί των ιπποτών την πιο κιτς εποχή, τη δεκαετία του ’80. Ανέκαθεν μαγευόμουν από τα παραμύθια, τους τοπικούς θρύλους και άφηνα την παιδική μου φαντασία να καλπάσει και να δημιουργήσει νέους μύθους. Η κλασική λογοτεχνία κέρδισε εξ αρχής την περιέργειά μου, διότι τότε οι άνθρωποι ακόμη υπερανέλυαν τις σκέψεις τους με πομπώδεις λέξεις. Ωστόσο, παραδέχομαι ότι η Βίβλος είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία, πράγμα αντιφατικό για κάποιαν που ακούει rock-metal μουσική. Εργάζομαι ως βρεφοκόμος, και τραγουδάω αλλά, και γραφώ στίχους- σε μια νέα metal μπάντα τους Iron Face. Ο Χορός του Θανάτου είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μου μυθιστόρημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου