Το αρχοντικό στη Λιθιά



Μέχρι που μπορείς να φτάσεις για να εκπληρώσεις τις πιο κρυφές σου επιθυμίες?

Η ήρεμη ζωή μιας μικρής επαρχιακής κοινωνίας διαταράσσεται, καθώς το τίμημα για επιθυμίες που πραγματοποιούνται αβίαστα είναι μεγάλο. Μέσα από το σκοτάδι ξεκινά το οδοιπορικό της Αγγελικής προς τη λύτρωση, όταν μαθαίνει το μυστικό της μάνας της πως έχει έναν χαμένο αδερφό.

Οι απαντήσεις είναι καλά κρυμμένες στο ορεινό χωριό που κάποτε όλα ξεκίνησαν, στη Λιθιά. Σε ένα παλιό αρχοντικό θα αναζητήσει την αλήθεια και θα γνωρίσει τον έρωτα. Ο Άρης, εκθαμβωτικός και σαγηνευτικός, γίνεται καταιγίδα δοκιμάζοντας με το μένος της να ξορκίσει τις αμφιβολίες της.

Όμως, το παρελθόν και το παρόν συγκρούονται οδυνηρά, δημιουργώντας μικρές ρωγμές, που ίσως σταθούν μοιραίες.. Μια σειρά αποκαλύψεων και ένοχων μυστικών τους παρασύρει στη δίνη της. Που οδηγούν? Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, κανείς δεν είναι σίγουρος...Ένας έκπτωτος άγγελος θα τους δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουν, όμως θα ζητήσει το δικό του αντίτιμο.

Αγαπημένοι μου βιβλιόφιλοι, σήμερα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω ένα όμορφο μυθιστόρημα που απαντά στον τίτλο "Το αρχοντικό στη Λιθιά". Και μόνο από τον τίτλο γεννιούνται αυτόματα τόσα μυστικά καλά κρυμμένα σ' αυτό το αρχοντικό που σε συνδυασμό με το υπέροχο εξώφυλλο, παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα μεγάλο ταξίδι ανακάλυψης. Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από οτιδήποτε είναι η μαεστρία της συγγραφέως να εναλλάσσει κάθε τόσο τα συναισθήματα μου. Δεν ήξερα αν ήταν η στιγμή να χαρώ ή όχι! Έντονο το κομμάτι του μυστηρίου έρχεται και δένει απόλυτα με αυτό του μεγάλου έρωτα. Κι όμως, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, γιατί μία σειρά απανωτών φόνων περιμένουν στωικά την εξιχνίαση τους. Ποιος κρύβεται πίσω από όλα? Ποιό είναι το κίνητρο? Η Αγγελική, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι μια κοπέλα που φροντίζει την άρρωστη μητέρα της (πάσχει από άνοια). Πραγματικά το πώς πλέκεται η ιστορία είναι κάτι το μοναδικό. Θέλεις να διαβάσεις όλο και περισσότερο για να ξετυλίξεις το μεγάλο αυτό κουβάρι των πολλών ερωτηματικών που γεννιούνται στον αναγνώστη, με το πέρασμα των σελίδων. Η γραφή είναι απλή και κυλάει απίστευτα όμορφα, με όμορφες περιγραφές. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε!

Βαθμολογία: 5/5 

Εδώ μπορείτε να βρείτε το μυθιστόρημα: Το αρχοντικό στη Λιθιά


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..

Σε μια προσφυγική γειτονιά, στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, κάποιο καλοκαίρι, κάθε σούρουπο, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε να καλεί τα παιδιά της γειτονιάς στα σκαλάκια του σπιτιού του για να τους διηγηθεί παραμύθια. Τα χρόνια κύλησαν κι η διαδρομή της ζωής εκείνου του κοριτσιού πέρασε απ' όλα τα στάδια που αποτελούσαν όνειρο των γονιών της. Σπουδές, εργασία, οικογένεια... «Όμως ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου, αυτό που είχα κρυμμένο στην καρδιά μου, το δικό μου όνειρο, ήταν να λέω ιστορίες. Αυτός ο "καρπός" που είχε δέσει τόσο νωρίς μέσα μου, ωρίμασε με την εμπειρία και τη γνώση όσων έζησα και με οδήγησε στον κόσμο της λογοτεχνίας».

Έργα της ίδιας: «Αλάβαστρο και Φίλντισι» ποιητική συλλογή, «Τα πέπλα της κόλασης» μυθιστόρημα.



4 σχόλια: