Ικιγκάι


Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, έναν λόγο ύπαρξης. Κάποιοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους κι έχουν επίγνωση αυτού, άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά το ψάχνουν ακόμα. Το ικιγκάι είναι ένα από τα μυστικά για μακρά, νεανική και ευτυχισμένη ζωή, σαν τη ζωή των κατοίκων της Οκινάουα, του νησιού με τον μακροβιότερο πληθυσμό στον κόσμο.

Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή, αποκαλύπτοντάς μας το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, πώς τα πάνε μεταξύ τους και -το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό- πώς βρίσκουν το ικιγκάι που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κάνει να ζουν εκατό χρόνια σε απόλυτα καλή φόρμα.


«Το Ικιγκάι αποκωδικοποιεί τα απλά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια μακρά, ενδιαφέρουσα και εντέλει ευτυχισμένη ζωή. Η επιστημονική μελέτη συνδυάζεται εξαιρετικά με τις μαρτυρίες, σ’ ένα βιβλίο που δε θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας. Τρυφερό, υπομονετικό, αγαθό, το Ικιγκάι είναι ένα απαλό νεύμα για να βρεις το δικό σου ταξίδι». New York Times

«Μας προτρέπει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας επιλέγοντας τα πράγματα που μας δίνουν χαρά. Κατά τον ίδιο τρόπο που με το βιβλίο μου προσπάθησα να δώσω έμφαση στην αρχή πως πρέπει να διαλέγουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε κι όχι τι θέλουμε να πετάξουμε, το Ικιγκάι αποδεικνύει πως το να μεγαλώνει κανείς είναι μια ευκαιρία για να συνεχίσει να είναι ενεργός, να συνεχίσει να χαμογελά, να συνεχίσει να δημιουργεί και να έρχεται σε επαφή με τους συνανθρώπους του». Marie Kondo, συγγραφέας του Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη.


Ικιγκάι. Ένα βιβλίο που έβλεπα συνεχώς να προτείνουν άτομα του εξωτερικού που ασχολούνται με την υγεία και τον ευτυχισμένο τρόπο ζωής. Το έψαξα, διάβασα το οπισθόφυλλο και το πήρα! Μικρό (σχετικά) βιβλίο με 233 σελίδες. Υπέροχο εξώφυλλο! Κατευθείαν το ξεκίνησα. Το πότε βράδιασε ούτε που το κατάλαβα! Διάβαζα, διάβαζα, σταματούσα, υπογράμμιζα και ξανά τα ίδια από την αρχή! Έχω φτάσει να είναι όλο (σχεδόν) το βιβλίο υπογραμμισμένο και γεμάτο σελιδοδείκτες! Είναι Μάιος ακόμα, το γνωρίζω. Ο χρόνος έχει ακόμα πολλούς μήνες για να τελειώσει ώστε να ξεχωρίσω την τοπ τριάδα των βιβλίων που διάβασα μέσα στο 2020. Ναι, το γνωρίζω, αλλά το Ικιγκάι φλερτάρει στο να κατακτήσει μία θέση στην τριάδα μου. Το λάτρεψα! Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που όντως κάνει αναφορές σε καταστάσεις που ήδη γνωρίζουμε και μας υπενθυμίζει όντως αυτά που καλό θα ήταν να ακολουθούμε στην ζωή μας καθημερινά και που έχουμε διαβάσει και ακούσει άπειρες φορές σε άπειρα άρθρα και βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο, πέραν της απλής και κατανοητής γραφής του, παρέχει στον αναγνώστη έναν πλήρη οδηγό με συμβουλές για μακροζωία και υγεία, συνεντεύξεις, αναφορές σε πειράματα, διατροφικές οδηγίες, ασκήσεις (ναι ναι, μου έκανε εντύπωση που υπάρχουν σκίτσα Βήμα Βήμα για ασκήσεις χαλάρωσης και όχι μόνο). Ένα εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κάθε βιβλιοθήκη. 

Βαθμολογία: 5/5 Καταπληκτικό! 

Εδώ μπορείτε να βιβλίο: Ικιγκάι 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς..
Ο Φρανσέσκ Μιράλλιες είναι 
πολυβραβευμένος συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων. Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, έλαβε πτυχίο γερμανικής φιλολογίας και εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, δημοσιογράφος και εικαστικός ψυχοθεραπευτής. Σήμερα δίνει διαλέξεις διεθνώς και γράφει σε διάφορα μέσα για την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Το μυθιστόρημά του Αmor en minuscula έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες.

Ο Έκτορ Γκαρθία είναι γεννημένος στη Βαλένθια το 1981, ζει στο Τόκιο από το 2004 και η ιστοσελίδα του kirainet.com, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές τον μήνα, είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον λαϊκό ιαπωνικό πολιτισμό. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Ένας Τζικ στην Ιαπωνία, το οποίο πούλησε πάνω από διακόσιες χιλιάδες αντίτυπα και έχει εδραιωθεί ως απαραίτητη πηγή στοιχείων για την ιαπωνική κουλτούρα.

2 σχόλια:

  1. Τον τελευταίο καιρό έχω στραφεί προς βιβλία αυτοβελτίωσης!
    Ίσως μεγαλώνω και οι εσωτερικές άλυτες φωνές, αναζητούν λύση ή υποστήριξη 😁 Το βιβλίο που προτείνετε φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!
    Θα το προσθέσω στη λίστα μου "Αξίζει να διαβάσω!"
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει απίστευτα να το διαβάσεις! Θα μάθεις πολλές καθημερινές πράξεις που αν τις εφαρμόσεις, αλλάζουν προς το καλύτερο πολλά στην υγεία και βοηθούν στην μακροζωία! Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο! Είναι και πολύ οικονομικό! ❤🙏

      Διαγραφή