Μη με λησμόνει


 Περίπτερα γεμάτα με κάθε είδους βιβλία. Τεράστιοι πάγκοι. Κάνοντας έλεγχο για τον τίτλο του βιβλίου που θα ήθελα να αγοράσω, νομίζω πώς ήτα αναπόφευκτο να μην επιλέξω το ''Μη με λησμόνει''. Όσες βόλτες και αν έκανα, πάντα κατέληγα στο να μην το αφήνω από τα χέρια μου. Αυτό που με μάγεψε κυριολεκτικά είναι ο εξαίσιος τίτλος του μυθιστορήματος, σε συνδυασμό με το απίστευτο εξώφυλλο, το οποίο έχει το αγαπημένο μου χρώμα, μαζί με την πανέμορφη εικονογράφησή του (το καλύτερο εξώφυλλο που έχω δει). Το φύλλο του χαρτιού που επιλέχθηκε σου δημιουργεί μία απαλή αίσθηση στην αφή και παροτρύνει τον αναγνώστη στην συνέχιση της ιστορίας. Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο ώστε σε κάνει να μην το αφήνεις από τα χέρια σου.
 Η γραφή του είναι απλή με θαυμάσιες λέξεις και φράσεις που δηλώνουν τις απίστευτες γνώσεις του συγγραφέα και κυρίως τον θαυμάσιο χειρισμό του για την τοποθέτηση τους μέσα στην όλη πλοκή της ιστορίας. Αποτελείται από μικρά και κατανοητά κεφάλαια που δεν κουράζουν καθόλου τον αναγνώστη στο διάβασμα του (ίσα ίσα σε ΞΕκουράζουν). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η συγκλονιστική πλοκή που σε κρατά με κομμένη (κυριολεκτικά) την ανάσα Πραγματικά μέχρι το τέλος της ιστορίας ο αναγνώστης παρασύρεται στο μαγικό αυτό ταξίδι και τον χείμαρρο των αποκαλύψεων που ξεδιπλώνονται συνεχώς σε όλες τις σελίδες. Το μόνο σίγουρο είναι πώς κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω (πολύ σπάνια διαβάζω το ίδιο βιβλίο ξανά, έως ποτέ θα έλεγα). Σας το προτείνω ως την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει κανείς..και αν έχετε ενδοιασμούς σχετικά με το επόμενο σας ανάγνωσμα..μην το σκέφτεστε καν.


Αγαπημένο! 
Βαθμολογία 5/5 📚


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..

 Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε. 
 Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου,ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού μεταξύ των οποίων εκείνο του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στην μέθοδο διδασκαλίας του actor studio για τέσσερα χρόνια. Συμμετείχε στα <<Χορικά>> της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά. 
 Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής της ημερίδας του ινστιτούτου πρόληψης - διατροφής και υγείας, με θέμα Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Μπαμπά μεγάλωσε με και τον Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα Η ζωή που έλειπε, που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς. Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα Ογκρέσα, από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο WISH στον Βόλο, στην κατηγορία <<συγγραφέας>>, την απονομή του οποίου πραγματοποίησε η Αλκυόνη Παπαδάκη. 
 Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών, στο ARMANI MUSICAL THEATER CENTER και στη δραματική σχολή ΠΡΟΒΑ. Το 2013-14 δίδαξε <<δημόσιο λόγο-public speech>> στη σχολή δημοσιογραφίας του ANT1. Διατηρεί καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Love Radio 97,5. Αρθρογραφεί στο infokids.gr και έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στην εφημερίδα Real News. 


Η σελίδα μου στο Facebook: Eriaz's Books
Instagram page: eriaz_mariap
Facebook προφίλ: Μαρία Παυλίδου
Email: eriaz1314@gmail.com

6 σχόλια: