Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι

 


Η Μάντλιν, μια Λονδρέζα πρώην αστυνομικός, νοικιάζει το ατελιέ ενός ζωγράφου στο Παρίσι για να προσφέρει στον εαυτό της την απομόνωση που χρειάζεται ώστε να ξαναβρεί τη γαλήνη. Από κάποια παρεξήγηση, εμφανίζεται στην πόρτα της ο Γκασπάρ, ένας μισάνθρωπος Αμερικανός συγγραφέας με τον ίδιο σκοπό: να απομονωθεί για να γράψει το θεατρικό του έργο. Αυτές οι δυο ταραγμένες ψυχές, που αναζητούν απελπισμένα τη μοναξιά, θα πρέπει αναγκαστικά να συνυπάρξουν.

Το ατελιέ ανήκε στον διάσημο ζωγράφο Σον Λόρεντς και αποπνέει ακόμη το πάθος του για τα χρώματα και το φως. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Λόρεντς, συντετριμμένος από την απαγωγή και δολοφονία του γιου του, πέθανε αφήνοντας πίσω του τρεις πίνακες που έκτοτε έχουν εξαφανιστεί. Μαγεμένοι από την ιδιοφυΐα του, η Μάντλιν και ο Γκασπάρ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν αυτούς τους σπάνιας ομορφιάς πίνακες, αλλά, στην προσπάθειά τους να φέρουν στην επιφάνεια το πραγματικό μυστικό, έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες.

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Άρτιο τεχνικά και αποτελεσματικό αφηγηματικά, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο είναι ισάξιο των βιβλίων του Harlan Coben και του Jesse Kellerman.»

–Michel Dufranne, RTBF


«Απίστευτο, ανυπόφορο σασπένς! Από τη στιγμή που θα το ανοίξετε, δεν πρόκειται να το αφήσετε από τα χέρια σας. Έχετε πολλές άυπνες νύχτες μπροστά σας…»

–Marc Fernandez, Metronews


«Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τεχνική που προκαλεί ίλιγγο. Για μια φορά ακόμα ο Musso μας γοητεύει.»

–Pierre Vavasseur, Le Parisien


«Πραγματικά εθιστικό!»

–Emmanuelle Binet, Marie Claire


Η αλήθεια είναι, πως τα βιβλία που αφορούν πλευρές της τέχνης μου αρέσουν λιγάκι περισσότερο. Έτσι και το διαμέρισμα στο Παρίσι. Μου άρεσε. Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνησα με μία μικρή επιφυλακτικότητα, καθώς μία φίλη δεν μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αλλά ήταν αναπόφευκτο να μην κολλήσω. Η πλοκή με έκανε να σκέφτομαι τη συνέχεια ξανά και ξανά. Που θα κατέληγε, τι θα συνέβαινε παρακάτω. Ο συγγραφέας, συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την αστυνομική πλοκή που διακατέχεται σε όλες τις σελίδες του, με την τεχνη και τα οφέλη της. Υπάρχουν έντονα τα στοιχεία της δράσης και της αγωνίας με φόντο το πότε όμορφο και λαμπερό Παρίσι, και πότε τη σκοτεινή του πλευρά. Η Μαντλίν φτάνοντας στο Παρίσι, βρίσκει στο διαμέρισμα της τον Γκασπαρ, με τον οποίο ξεκινούν μαζί την αναζήτησή των 3 διάσημων πινάκων που ζωγράφισε ο Λόρεντς πριν πεθάνει. Ένα βιβλίο γεμάτο αγωνία, μπόλικη δράση, εκδίκηση, απιστία, οργή. Ένα βιβλίο που σας προτείνω να διαβάσετε. 


Βαθμολογία: 5/5 Καταπληκτικό! 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..

Ο Γκιγιόμ Μισό γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με το Livres Hebdo, το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, που αποτελεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία παγκοσμίως, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον συγγραφέα στο @Guillaume_Musso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου