Ο Μέντορας

 



Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευό­μενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του. Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση. Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.


Κριτικές 

«Μια χειμαρρώδης αφήγηση με κα­ταιγιστικό ρυθμό και εξαιρετικά ενορχηστρωμένες ανατροπές, που διαβάζεται απνευστί. Η συγγραφέας για ακόμη μία φορά μας αφοπλίζει και κρατάει όλες τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση».

Παντελής Τοπαλίδης Βιβλιοεξάρτηση


«Η Ειρήνη Βαρδάκη μεταμορφώνε­ται στην ήρεμη δύναμη του Crime Fiction».

Ελισσάβετ Γεωργιάδη Crime Book Stories


«Μια αρένα, η πάλη για την κορυφή, ο έρωτας, το πάθος. Ένα σπαρακτι­κό ερωτικό θρίλερ με μυστήριο και ανατροπές, δοσμένο από μια πολύ δυνατή πένα».

Μαρία Κουλούρη Vivlia4u


«Ο πήχης των ανατροπών ανεβαίνει όλο και ψηλότερα».

Λία Παναγιωτίδου, Το Σπίτι Του Βιβλίου


«Μίσος, πάθος, δύναμη και αδυναμία σε μια άγρια δίνη. Εκπληκτική Βαρδάκη για μία ακόμη φορά».

Έλσα Παζολίδου Elsa’s books


Γεια σας αγαπημένοι μου! Το σημερινό άρθρο, αφορά ένα βιβλίο που ήθελα πολύ να διαβάσω από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και απορώ πως τόσο καιρό δεν έχω διαβάσει βιβλίο της. Εξαιρετική πένα. Ο μέντορας μ’ άφησε κυριολεκτικά άφωνη. Συνδυάζει τόσα στοιχεία μαζί, που δένουν όλα τους τόσο αρμονικά, αποκαλύπτοντας μία δυνατή ιστορία πάθους, μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές και δαιδαλώδεις καταστάσεις. Ένα βιβλίο που διαβάζεται μέσα σε λίγες ώρες χωρίς να το αντιληφθείς. Μία δυνατή ιστορία που σίγουρα θα θυμάμαι για πολύ πολύ καιρό. Η υπόθεση εκτυλίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ στιγμή δεν νιώθεις να βαριέσαι, κρατώντας σε, σε πλήρη εγρήγορση. Οι πρωταγωνιστές, έντονοι και αρκετά δουλεμένοι, με την δική τους μοναδική προσωπικότητα ο καθένας, που άλλοτε σε κάνουν να τους μισείς και άλλοτε να τους αγαπάς. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και οι έντονοι διάλογοι, προσδίδουν την απαραίτητη αγωνία, που καθώς περνούν οι σελίδες, γίνεται όλο και πιο έντονη. Το τέλος δε; Απρόβλεπτο και συγκλονιστικό. Ένα τέλος τόσο ανατρεπτικό που σίγουρα δεν φανταζόμουν και η συγγραφέας με μαεστρία καταφέρνει να αποτυπώσει. Πραγματικά δεν έχω λόγια και δεν ξέρω πόσα παραπάνω να περιμένω στο επόμενο μυθιστόρημα της κυρίας Βαρδάκη, διότι η ίδια κατάφερε να ανεβάσει πολύ πολύ ψηλά τον πήχη. Το βιβλίο αυτό θα συμπεριληφθεί με μεγάλη μου χαρά στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία που διάβασα μέσα στη χρόνια! Πολλά συγχαρητήρια! 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Ο Μέντορας  


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..

Η ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματα της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του. Ο Μέντορας είναι το πέμπτο της μυθιστόρημα και το πρώτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Έχουν προγηθεί τα μυθιστορήματα:

2017 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ εκδόσεις Bell

2018 ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ εκδόσεις Βell

2019 ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ εκδόσεις Bell

2020 ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ εκδόσεις Bell






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου