Το Στοίχημα

 


Όταν το αφεντικό της απορρίπτει την τελευταία της πρόταση, η Βέριτι Μπανκς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας του Κόσμου, καταστρώνει την έσχατη επιχειρηματική εκδίκηση: να παραβιάσει τα μηχανογραφημένα συστήματα ασφαλείας και να κρύψει μερικά χρήματα κάπου όπου δε θα μπορεί κανείς να τα εντοπίσει, για να καταδείξει στην ανώτατη διοίκηση πόσο εύκολη είναι ουσιαστικά η υπεξαίρεση μεγάλων κεφαλαίων. Αλλά τότε ο άσος στα οικονομικά δόκτωρ Ζόλταν Τορ, πρώην μέντορας της Βέριτι, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Της προτείνει να κλέψουν από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, να τα επενδύσουν με στόχο να κερδίσουν τριάντα εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες και να ξαναβάλουν το αρχικό ποσό στη θέση του πριν αντιληφθεί κανείς ότι λείπει. Και για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η πρόκληση, προσθέτουν το στοιχείο του μεταξύ τους ανταγωνισμού - με το δόκτορα Τορ να παραχωρεί ένα πλεονέκτημα στη χαρισματική μαθητευόμενή του: εκείνη μπορεί να διαπράξει τη ληστεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ αυτός όχι...

Αγαπημένοι μου! Σήμερα σας έχω βιβλίο της Neville. Όσοι έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο της, σίγουρα μπορείτε να με καταλάβετε. Την αγαπώ! Βασίλισσα στην περιπέτεια και την αγωνία. Απίστευτες οι ιστορίες της! Λατρεμένη συγγραφέας. Το Στοίχημα είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω την μαεστρία της, στο κομμάτι της μυθοπλασίας, και της γραφής. Ένα βιβλίο που κυλάει με ταχύτατους ρυθμούς και παρασύρει στο διάβα του τόσο τους ήρωες που το απαρτίζουν, όσο και τον αναγνώστη που πασχίζει να ανακαλύψει πρώτος απ’ όλους την πολύπλοκη υπόθεση και να βγει νικητής. Ένα περιπετειώδες βιβλίο, με τεράστια αγωνία καλά φυλαγμένη στις σελίδες του που σίγουρα προτείνω να διαβάσετε όλοι( ανεξάρτητως προτιμήσεων στα είδη), διότι η Νεβίλ διαθέτει και αυτό το χαρακτηριστικό, να γίνεται αγαπητή απ’ όλους. 


Βαθμολογία: 5/5 Φυσικά! 


Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Το Στοίχημα


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.. 

Η Κάθριν Νέβιλ γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη συγγραφή, την παγκόσμια μυθολογία και τις τέχνες. Ασχολήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια με τον προγραμματισμό, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να ζήσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη λογοτεχνία και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Εργάστηκε ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων στην αλγερινή κυβέρνηση, θέση που της επέτρεψε να παρακολουθήσει από κοντά τα γεγονότα του πετρελαϊκού εμπάργκο του ΟΠΕΚ. Αυτή η εμπειρία της της έδωσε και το έναυσμα για τη συγγραφή του Οχτώ. Αργότερα ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος για ενεργειακά θέματα σε κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ και ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Bank of America.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου