Τα κορίτσια του Ένισμορ



 Οι ζωές της Ρόζι Κιλίν, από µια φτωχή ιρλανδική αγροικία, και της Βικτόρια Μπελ, από το πλούσιο αρχοντικό στο οποίο υπηρετεί η οικογένεια της πρώτης, θα αλλάξουν για πάντα όταν από ένα καπρίτσιο της µοίρας η Ρόζι καταλήγει να παρακολουθεί µαθήµατα µαζί µε τη Βικτόρια στο αρχοντικό των Ένισµορ.
Τα δύο κορίτσια θα µεγαλώσουν µαζί και θα χτίσουν µια υπέροχη φιλία. Αλλά θα αποµακρυνθούν λόγω της διαφορετικής καταγωγής τους. Η Βικτόρια θα µυηθεί στην αργόσχολη και πολυτελή ζωή της δουβλινέζικης «καλής» κοινωνίας, ενώ η Ρόζι, διχασµένη ανάµεσα σε δύο κόσµους, θα εργαστεί ως απλή υπηρέτρια στην αριστοκρατική έπαυλη των Ένισµορ. Σε µια εξαιρετικά ταραγµένη περίοδο για την κατεχόµενη από τους Βρετανούς Ιρλανδία, οι δύο κοπέλες θα υποχρεωθούν σε επιλογές που θα τις φέρουν σε σύγκρουση µεταξύ τους. Παλεύοντας να βρουν τον εαυτό τους, θα βιώσουν την αγάπη και την απώλεια και θα προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους και να ζήσουν όπως επιθυµούν.
 Αρχές της δεκαετίας του 20 δύο κορίτσια μεγαλώνουν μαζί. Δύο διαφορετικά κορίτσια, από δύο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Η Ρόζι και η Βικτόρια. Τα δύο κορίτσια μεγαλώνοντας εγκαταλείπουν το αρχοντικό και μετέπειτα ακολουθούν τελείως διαφορετικές πορείες στη ζωή τους. Ένα βιβλίο που καθηλώνει τον αναγνώστη και τον μεταφέρει στην εποχή του τότε μέσα από τις όμορφες περιγραφές της συγγραφέως για τον αγγλικό τρόπο ζωής. Ευγενείς με τις επαύλεις τους, ένα Δουβλίνο με τα υπόγειά του και φόντο τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται και πλέκονται με τον τρυφερό ρομαντισμό. Τα δύο κορίτσια θα βιώσουν συναισθήματα που οδηγούν στην απόλυτη αγάπη, την φιλία, τον χαμό. Προσωπικά χάθηκα στις σελίδες του μυθιστορήματος και καθώς είναι γνωστό πώς λατρεύω τα βιβλία που περιγράφουν παλιές εποχές, τα κορίτσια του Ένισμορ με καθήλωσαν και με έβαλαν μέσα στην ιστορία από την αρχή. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που προτείνω να διαβάσετε ιδίως αν αγαπάτε τις ιστορίες με ιστορικά στοιχεία σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής!


Βαθμολογία: 4/5  ✿ 

Εδώ μπορείτε να βρείτε το μυθιστόρημα: Τα κορίτσια του Ένισμορ 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..
Η Patricia Falvey γεννήθηκε στο Νιούρι της Βόρειας Ιρλανδίας και µεγάλωσε στη συγκεκριµένη περιοχή και στην Αγγλία. Σε ηλικία είκοσι ετών µετανάστευσε στις ΗΠΑ. Έχοντας πολλούς συγγενείς στην Ιρλανδία και την Αγγλία, άντλησε την έµπνευση και το υλικό γι’ αυτό της το βιβλίο από τις διηγήσεις τους και τη ζωή τους.


4 σχόλια:

  1. Μαρία μου το διάβασα το βιβλίο, μου άρεσε, αλλά δεν ήταν από αυτά που με καθήλωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα βιβλία, εξού και το 4/5 στην βαθμολογία! ❤

      Διαγραφή
  2. Δεν το έχω διαβάσει Μαρία μου. Αγαπημένα βιβλία εποχής είναι των εκδόσεων Elxis. Τα τελευταία που διάβασα και απόλαυσα είναι η τριλογία Το Βασίλειο των ονείρων της Judith McNaught. Και τα τρία βιβλία είναι υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε πολύ το βιβλίο εποχής από τις Εκδόσεις elxis "Ο εξόριστος αριστοκράτης" 🙃

      Διαγραφή