Ταξίδι στη Βενετία


Ταξίδι στη Βενετία… ή μήπως ταξίδι με τη Βενετία; 

Η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη εκεί κατέφευγαν κάθε φορά που στη ζωή τους ερχόταν μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση. Στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλιτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων… 

Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν… 

Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν και έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους… 

Η πόλη ή η γυναίκα; 

Τι σημασία έχει;


 Το συγκεκριμένο βιβλίο το περίμενα πώς και πώς να το διαβάσω! Παρακολουθώντας μία συνέντευξη της κυρίας Μαντά, ήθελα να κάνω αυτό το ταξίδι. Και το έκανα. Ένα ταξίδι με μπόλικες αναταράξεις μπορώ να πω. Ένα ταξίδι που όντως με προβλημάτισε. Θα σας πω. Ξεκινώντας και φτάνοντας τις πρώτες 200 σελίδες με κούρασε αφάνταστα η εναλλαγή των μπόλικων προσώπων και των ιστοριών τους. Ονόματα, πολλές γενιές, πολλά πρόσωπα. Αμ το άλλο? Από την μία σκηνή του τώρα, σε πήγαινε στο τότε, και από το τότε ξανά στο τώρα αλλά σε διαφορετικό πρόσωπο με δική του ξεχωριστή ιστορία, που πραγματικά δημιουργεί σύγχυση. Συνεχίζοντας και κάπου στη μέση της ιστορίας κατάφερα να αφεθώ (ίσως γιατί κατάλαβα καλύτερα τα πολλά πρόσωπα και που ανήκει ποιος) και να συγκινηθώ μάλιστα σε αρκετά σημεία. Μου άρεσε απίστευτα πολύ η ανιδιοτελής αγάπη μεταξύ των χαρακτήρων. Η συγγραφέας δημιούργησε χαρακτήρες που είναι λες και ζουν στο τώρα. Άτομα για τα οποία νοιάζεσαι και θέλεις να συμμεριστείς την χαρά ή τη δυστυχία τους. Πρόσωπα, ιστορίες, που πλέκονται μεταξύ τους και καταλήγουν όλες σε έναν προορισμό. Αυτόν της Βενετίας. Μία πόλη, μία γυναίκα. Τρεις κοπέλες και αργότερα γυναίκες. Η κάθε μία με την δική της ξεχωριστή ιστορία. Ναι, από την μέση και λίγο πριν από τον τελικό επίλογο μου άρεσε. Όχι σε σημείο που να ξετρελαθώ, αλλά μου άρεσε η ιστορία. Στο τέλος βέβαια, απογοητεύτηκα καθώς μου φάνηκε πολύ γρήγορο και λιγάκι απότομο. Παρόλα αυτά σας το προτείνω αγαπημένοι μου για να μου πείτε πώς σας φάνηκε! 

Βαθμολογία: 2,5/5 

Εδώ μπορείτε να βρείτε το μυθιστόρημα: Ταξίδι στη Βενετία 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..
Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δεκαέξι µυθιστορήµατά της, καθώς και δύο συλλογές διηγηµάτων.


2 σχόλια:

  1. Η βαθμολογία σου ομολογώ πως δεν με βοηθάει στο να το αγοράσω, Παρ όλα αυτά αν πέσει στα χέρια μου σίγουρα θα το διαβάσω, μιας και η κ. Μαντά ανήκει στις αγαπημένες μου συγγραφείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γράψει όμορφες ιστορίες! Να το διαβάσεις να μας πεις εντυπώσεις!

      Διαγραφή