Ευτυχία θα πει.. ✿



 Η Βίλα Ευτυχία φιλοξενεί επτά ηλικιωμένους ανθρώπους, τρεις άντρες και τέσσερις γυναίκες, πλούσιους και κάποτε διάσημους, οι οποίοι έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι όλοι τους άκληροι.

 Όταν η νεαρή γιατρός Μελίνα Γκρέι περνά την πύλη της πολυτελούς βίλας, έχοντας αναλάβει τη θέση της παθολόγου, δεν μπορεί να φανταστεί πως αυτή η απόφαση θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της. Κυνηγημένη και η ίδια από τα φαντάσματα και τα μυστικά του δικού της παρελθόντος, θεωρεί εξαιρετική την ευκαιρία που της δίνεται με αυτή τη θέση εργασίας, ώστε να κρυφτεί από όσα και όσους την καταδίωκαν. Μα μέσα σε όλα τα συγκλονιστικά που ανακαλύπτει στο σπίτι αυτό για τον εαυτό της, τους ανθρώπους και την ίδια τη ζωή, για πρώτη φορά συνειδητοποιεί πως ευτυχία θα πει…


 Ε ναι! Επιτέλους κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιο μυθιστόρημα της αγαπημένης μου κυρίας Τζιρίτα! Επιτέλους σας λέω! Περίμενα πώς και πώς να το πάρω στα χέρια μου και να ξεκινήσω το όμορφο ταξίδι που επέλεξε να μας χαρίσει αυτήν την φορά η συγγραφέας. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο (καθώς οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, κάτι που πρώτη φορά συναντώ), γεμάτο συναισθήματα, ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων και διαφορετικών προσωπικοτήτων. Η συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο σκιαγραφεί τις προσωπικότητες επτά ηλικιωμένων ανθρώπων. Ένα βαθύτατα συγκινητικό και τόσο γλυκό μυθιστόρημα που από το ολοκλήρωσα μέσα σ' ένα βράδυ! Πόσο λατρεύω την γραφή και τις ιστορίες της συγγραφέως! Αυτό που ίσως θα χρειαζόταν, είναι να παραληφθούν κάποιες σκηνές που καθυστερούν την υπόθεση.

Βαθμολογία: 3,5/5 
Εδώ μπορείτε να βρείτε το μυθιστόρημα: Ευτυχία θα πει... 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..
Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει δική της στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία». Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δώδεκα μυθιστορήματά της, σε 330.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.





8 σχόλια:

  1. Πολλή ωραία η άποψη σου, θα προστεθεί κι αυτό στην λίστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ακούγεται, είναι ενδιαφέρον που οι πρωταγωνιστές τους θα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με βαση την κριτική σου περίμενα αν όχι 5/5 τουλαχιστον 4,5/5 και όχι 3,5. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά σκοπεύω γιατί κ εμένα μου αρέσει πολύ η κύρια Τζιριτα κ έχω διαβάσει ολα τα προηγούμενα βιβλια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 3,5/5 αφορά τις λεπτομέρειες που καλό θα ήταν να παραληφθουν. Επίσης, το βαθμολογώ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα βιβλία της συγγραφέως. Είναι ωραίο βιβλίο, πρωτότυπο, τρυφερό, γλυκό αλλά θεωρώ πως σε σύγκριση για παράδειγμα με την καρδιά του βράχου που είναι το αγαπημένο μου, αξίζει το 3,5/5. 😊

      Διαγραφή