Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο


 Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της εποχής μας. Αυτό του το δοκίμιο είναι ένα καυστικό, οργισμένο, ανατρεπτικό και ταυτόχρονα γεμάτο σοφία, γραμμένο με γλαφυρότητα, κείμενο. ''Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο'', αυτοπροσδιορίζεται ως εγχειρίδιο για την επικράτηση μιας γνώμης απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Εριστική διαλεκτική την ορίζει ο Σοπενχάουερ, είναι η τέχνη του να λογομαχεί κανείς, και να λογομαχεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερασπίζεται επαρκώς τις θέσεις του, είτε έχει δίκιο είτε άδικο. Μου άρεσε απίστευτα πολύ ο τρόπος γραφής του βιβλίου και θεωρώ ότι ο λάτρης της σωστής χρήσης της γλώσσας και του λόγου θα το λατρέψει. Σας το προτείνω να το διαβάσετε για να μάθετε επίσης τα διάφορα τιπς (συμβουλές) που μας προσφέρει, ώστε να καταλήγουμε να έχουμε πάντα δίκιο! Έξυπνο! Εδώ θέλω να σημειώσω πως είναι από τα λίγα βιβλία που μελέτησα σε βάθος και όχι απλά διάβασα.

Βαθμολογία: 5/5

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα.. (Στην προκειμένη φιλόσοφο)
Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ (Arthur Schopenhauer, Γκντανσκ (Ντάντσιχ), Πρωσία , 22 Φεβρουαρίου 1788  Φρανκφούρτη, Γερμανία, 21 Σεπτεμβρίου 1860) ήταν Γερμανός φιλόσοφος, γνωστός κυρίως από το βιβλίο του "ο κόσμος ως βούληση και ως παράσταση", στο οποίο ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος μας οδηγείται από μία συνεχώς ανικανοποίητη βούληση καθώς αναζητά συνεχώς την ικανοποίηση.
Ο Σοπενχάουερ ήταν γνωστός για τον αθεϊστικό πεσιμισμό του και την φιλοσοφική του διαύγεια. Στην ηλικία των 25 δημοσίευσε τη διδακτορική διατριβή του με τίτλο «Επί της τετραπλής ρίζας του επαρκούς λόγου», η οποία εξέταζε αν η αιτιότητα καθαυτή μπορεί να προσκομίσει απαντήσεις για τον κόσμο μας. Το σημαντικότερο έργο του Σοπενxάουερ, Ο Κόσμος ως Βούληση και ως Παράσταση, τόνιζε τον ρόλο του κύριου κινήτρου δράσης των ανθρώπων, το οποίο ο Σοπενxάουερ ονόμαζε Βούληση. Η ανάλυση της Βούλησης οδήγησε τον Σοπενxάουερ στο συμπέρασμα ότι οι συναισθηματικές, σωματικές και σεξουαλικές επιθυμίες δεν μπορούν ποτέ να εκπληρωθούν ολοκληρωτικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σοπενxάουερ να κατατείνει προς ένα τρόπο ζωής που απέρριπτε τις ανθρώπινες επιθυμίες, παρόμοιο με αυτόν που διδάσκουν ο Βουδισμός και οι Βέδες.
Η μεταφυσική ανάλυση της Βούλησης από μέρους του Σοπενxάουερ, η άποψή του πάνω στο κίνητρο και την επιθυμία, και ο αφοριστικός τρόπος γραφής του επηρέασαν πολλούς γνωστούς ανθρώπους του πνεύματος όπως ο Φρειδερίκος Νίτσε, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες και άλλοι.

4 σχόλια:

  1. μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση !!!!μπράβο....να και κάτι διαφορετικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφορετικό και αξιόλογο!

      Διαγραφή
    2. Ε ναι λοιπον εχω παντα δικιο.χαχα.περα απο την πλακα.εχω ακουσει τα καλυτεροτερα.θα το διαβασουμε

      Διαγραφή
  2. ο λάτρης της σωστής χρήσης της γλώσσας και του λόγου θα το λατρέψει.αυτό κρατάω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή