Από το ίδιο αίμα


 Αναγνώστες βιβλιόφιλοι του blog, όπως καταλαβαίνετε το σημερινό άρθρο βασίζεται στο μυθιστόρημα ''Από το ίδιο αίμα'', του Σουηδού συγγραφέα Τουμπιανς Ουλσον. Το βιβλίο εντάσσεται στην κατηγορία των crime-αστυνομικά-θρίλερ και αποτελεί την πρώτη συγγραφική απόπειρα του συγγραφέα. Την πρώτη άκρως επιτυχημένη συγγραφική απόπειρα του συγγραφέα! (θα τολμήσω να συμπληρώσω). Σε συνέντευξη του συγγραφέα στο www.partnersinstories.se κάνει αναφορά στον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε να γράφει, όντας ο ίδιος δημοσιογράφος, δεν άντεχε τους περιορισμούς του δημοσιογραφικού άρθρου και γι' αυτό επέλεξε την ελευθερία που διαθέτει η συγγραφή μυθιστορήματος. Θα μου πείτε τώρα..'' Τι ακριβώς δηλαδή περιέχει το μυθιστόρημα, ώστε να μην μπορεί να τα συμπεριελάβει σε ένα άρθρο εφημερίδας?'' Η απάντηση που μπορώ να δώσω είναι: αλήθειες. Αλήθειες τεράστιες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανένας δεν τολμάει να συζητήσει. Όπως ο πρωταγωνιστής και δημοσιογράφος του μυθιστορήματος (Γιούναταν Σάντλερ) καλείται να ερευνήσει και να γράψει για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που βρίσκεται δολοφονημένος, έξω από έναν οίκο ανοχής σε μία μικρή ελληνική πόλη (Ορεστιάδα) και οδηγείται στο συμπέρασμα πως η δολοφονία ήταν διαταγή από ''ψηλά'', αναζητά την αλήθεια και καταλήγει να κινδυνεύει η ζωή του. Ένα μυθιστόρημα που όχι απλά απόλαυσα, αλλά επιτέλους βίωσα ένα ξεχωριστό-μοναδικό συναίσθημα. Ένα αστυνομικό - μάθημα ζωής βιβλίο, γραμμένο από έναν άνθρωπο που έχει μελετήσει στο έπακρο το περιεχόμενο της ιστορίας και των γεγονότων. (Πολλά από τα γεγονότα αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούν μαρτυρίες και άρθρα παρμένα από εφημερίδες, ιστοσελίδες, βιβλία κλπ τα οποία στο πίσω μέρος του βιβλίου αναγράφεται η πηγή τους άρα πραγματικά γεγονότα). Παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο τα στοιχεία που όχι μόνο δε σ' αφήνει να προβλέψεις τη συνέχεια, αλλά σε πληροφορεί και σε ''χώνει'' πιο βαθιά στην πλοκή. Τρομακτικό δεν θα το έλεγα σε καμία περίπτωση, αλλά ανατριχιαστικό ίσως υπάρξει σε σημεία που περιγράφονται κάποιες ωμές, φρικιαστικές σκηνές. Το βιβλίο χωρίζεται σε μικρά κεφάλαια και τα κεφάλαια αυτά απαρτίζουν τις ημέρες της εβδομάδας, όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα. Όσον αφορά το τέλος της ιστορίας, θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει και συνέχεια του βιβλίου.. Δεν είναι ότι αφήνει τον αναγνώστη με ερωτήματα κλπ.. όχι καμία σχέση κάτι τέτοιο, αντίθετα το τέλος είναι αυτό που θα μπορούσε να ήταν {για την ώρα} διότι όπως είπα έχω την εντύπωση πώς έχει ακόμα μεγάλη πλοκή το στόρι!! Το προτείνω χίλια της εκατό στους λάτρεις του αστυνομικού και όχι μόνο!

* Σημείωση: Στην αρχή όταν το ξεκίνησα διάβασα τις 10 πρώτες σελίδες και η αλήθεια είναι ότι με κούρασε η δύσκολη γραφή και οι πολιτικές αναφορές.. Μετά τις 10 αυτές σελίδες δεν το άφηνα από τα χέρια μου από την αγωνία...

Σίγουρα.
Βαθμολογία: 5/5

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο: Από το ίδιο αίμα


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..
Ο ΤΟΥΜΠΙΑΣ ΟΥΛΣΟΝ γεννήθηκε το 1977. Εργάστηκε επί χρόνια στην εφημερίδα Svenska Dagbladet, τα τελευταία χρόνια, όμως, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 2010 προτάθηκε για το πλέον σημαντικό βραβείο δημοσιογραφίας της Σουηδίας, το Stora Journalistpriset. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο δημοσιογραφίας Schibsted κι έχει τιμηθεί από τη Σουηδική Ένωση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας για τα ρεπορτάζ του. Το βιβλίο ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.



15 σχόλια:

  1. Ωραία κριτική και ανάλυση! Επόμενη αγορά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι όντως ένα εξαιρετικό βιβλίο για το οποίο θα μιλάω και θα προτείνω για πολύ καιρό! 🙂

      Διαγραφή
  2. ΑΧ ΖΗΜΙΑ ΠΑΛΙ!ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει πάρα πολύ Κατερίνα μου! Πρέπει να το διαβάσεις γιατί είναι ένα σωστό και αξιόλογο βιβλίο (ειδικά για το είδος που εκπροσωπεί) 💙

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφη κριτική Μαράκι μου;;;Το σημεισημειώνω στη λίστα μου και αυτό, τρελαίνομαι για τέτοιου είδους βιβλία ❤❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο προτείνω για την επόμενη αγορά σου Πέννυ μου! Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!💛💛💛

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικη κριτικη θα το βρω να το διαβασω.χαιρομαι οταν διαβαζω κριτικες που βγαζουν ενθουσιασμο κ ζωντανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρώ το αγαπημένο μου κοινωνικό βιβλίο..μπορεί να λέει θρίλερ αλλά βγάζει αλήθειες της κοινωνίας μας! Το αγαπώ πολύ πολύ αυτό το βιβλίο! Περιμένω με αγωνία το επόμενο του συγγραφέα! Ειλικρινά το προτείνω σε όλους!

      Διαγραφή
  5. προσωπικά το σημειώνω!!!!!5/5 βλέπω!!!!!!σε ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή