Φθινοπωρινές αγορές και προτάσεις βιβλίων (2017) 🍁🍂



Υπέροχο, ρομαντικό φθινόπωρο κάνει την εμφάνισή του.. Οι επιλογές αμέτρητες σε χιλιάδες βιβλία και ο καφές ζεστός να συνοδεύει τις πρώτες ψιχάλες.. Ακολουθούν βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω κι εγώ μέσα στο φθινόπωρο (ή που διάβασα ήδη) και σας δίνω μερικές προτάσεις...

Ο τρόπος να διαπράξεις φόνο και να μη σε πιάσουν είναι να κρύψεις το πτώμα τόσο καλά, ώστε να μη βρεθεί ποτέ· 
χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος…
Έβλεπα από την κορυφή του λόφου διάσπαρτες τις ταφόπετρες. Είχα τα μαλλιά μου πιασμένα ψηλά, κάτω από τον ίδιο σκούρο σκούφο που φορούσα εκείνη τη νύχτα που… όπλισα τη σκανδάλη. 
Αναρωτήθηκα, για πολλοστή φορά, τι θα γινόταν ανάμεσα στον Τεντ και σ’ εμένα αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί σύμφωνα με το σχέδιο που είχαμε καταστρώσει στη νυχτερινή πτήση από το Λονδίνο για Βοστόνη.
Αρχίζοντας εκείνο το παιχνίδι αλήθειας μαζί του, μου αποκάλυψε ότι η γυναίκα του τον απατούσε και αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα τη σκότωνε γι’ αυτό που έκανε. Στο κάτω κάτω, σε κάποιους ανθρώπους αξίζει ο θάνατος…
Ήμουν σίγουρη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τον έπειθα να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Νέα και όμορφη σύζυγος δολοφονήθηκε από τον βάναυσο εραστή της, θα έγραφαν οι εφημερίδες, ενώ ο Τεντ θα είχε ένα ακλόνητο άλλοθι. 
Το σχέδιό μας θα πετύχαινε κι εγώ θα ήμουν μαζί του. Το κίνητρο αυτό φαινόταν απολύτως λογικό.





Αγγλία, 1947. Η Κιτ, νοσηλεύτρια στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, κρύβει ένα επώδυνο μυστικό. Εξαντλημένη σωματικά και ψυχικά, ζητάει βοήθεια από τη φίλη της Ντέιζι, η οποία, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της, στέλνει μαίες στη νότια Ινδία. 
Την ίδια περίοδο η Κιτ συναντάει τον Άντο, έναν Ινδό γιατρό που ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από την Οξφόρδη. Για τη μητέρα της Κιτ, ο Άντο αντιπροσωπεύει όλα εκείνα που απεύχεται για την κόρη της. Διψασμένη για περιπέτειες και βαθιά ερωτευμένη, η Κιτ παντρεύεται τον Άντο κρυφά κι οι δυο τους φεύγουν για τη νότια Ινδία.
Η ζωή της Κιτ, όμως, δεν είναι αυτό που είχε φανταστεί, και η σχέση του ζευγαριού δοκιμάζεται σκληρά. Σε έναν γοργά μεταβαλλόμενο κόσμο, η αφέλεια και οι καλές προθέσεις της Κιτ θα την οδηγήσουν σε μια τρομακτική και επικίνδυνη κατάσταση… 
Μια συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, που πραγματεύεται τις χαρές και τις δυσκολίες της οικογένειας και τη νοσταλγία για την πατρίδα. Άραγε πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε, προκειμένου να βρισκόμαστε με αυτούς που αγαπάμε;








Ένας Σουηδός αστυνομικός που εργαζόταν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα δολοφονείται έξω από έναν οίκο ανοχής σε μια μικρή ελληνική πόλη. Οι Αρχές αποφαίνονται ότι πρόκειται για διαφωνία μεταξύ ιερόδουλης και πελάτη, και η υπόθεση κλείνει. Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, όμως, δεν αφήνουν την είδηση να πέσει κάτω. 

Όταν ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιούναταν Σάντλερ ερευνά την υπό- θεση, σιγά σιγά αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία. Κάτι μεγάλο. 

Μαζί με τη συνάδελφό του Αγνή Βαλλή, οδηγείται στο συμπέρασμα πως η δολοφονία ήταν διαταγή από «ψηλά». Θέλει να μάθει την αλήθεια, αλλά σύντομα απειλείται και η δική του ζωή. 


Καθώς οι ακροδεξιές φωνές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αίσθημα ανθρωπισμού ολοένα και μειώνεται. Ποιες είναι οι δυνάμεις εκείνες που πολεμούν την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη και για ποιους λόγους Ένα στιβαρό αστυνομικό μυθιστόρημα, που ψηλαφεί ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας. 



Ο ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι αντιμέτωπος με τις ανατριχιαστικές μεθόδους ενός κατά συρροή δολοφόνου

Ο επιθεωρητής Τζακ Κάφερι –νέος, φιλόδοξος, σκληρόπετσος– καλείται σε έναν από τους πιο φρικαλέους τόπους εγκλήματος που έχει αντικρίσει ποτέ. Πέντε νεαρές γυναίκες έχουν δολοφονηθεί κατά τρόπο τελετουργικό, προτού καταλήξουν σε ένα σκουπιδότοπο κοντά στον λονδρέζικο Θόλο της Χιλιετίας. Οι νεκροψίες αποκαλύπτουν την πρωτοφανή φρικιαστική υπογραφή του δράστη, που συνδέει τα θύματα μεταξύ τους. Σύντομα, ο Κάφερι συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στα ίχνη του πιο επικίνδυνου κατά συρροή δολοφόνου, που μάλιστα κρύβει ένα τερατώδες, φρικτό μυστικό. 
Παλεύοντας με αντιπαλότητες μέσα στους κόλπους της αστυνομίας, και κυνηγημένος από την ανάμνηση μιας προσωπικής απώλειας στο μακρινό παρελθόν, ο Κάφερι χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο της εγκληματολογίας και της ιατροδικαστικής για να βρει το δολοφόνο.
Ο Τζακ ξέρει ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι το επόμενο χτύπημα του μανιακού – ενός πλάσματος που δεν παύει να ασχολείται με τα θύματά του ακόμη και όταν αυτά ξεψυχήσουν…




Μια βροχερή νύχτα του Οκτώβρη, η νεαρή και πανέμορφη Άσλεϊ Κορντόβα βρίσκεται νεκρή σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη του νότιου Μανχάταν. Αν και ο θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία, ο βετεράνος ρεπόρτερ Σκοτ ΜακΓκραθ υποψιάζεται πως η αλήθεια είναι διαφορετική. Καθώς ερευνά τις αλλόκοτες συνθήκες που περιέβαλλαν τόσο τη ζωή όσο και το θάνατο της Άσλεϊ, ο ΜακΓκραθ έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την παρακαταθήκη του πατέρα της, του θρυλικού, ερημίτη σκηνοθέτη καλτ ταινιών, Στάνισλας Κορντόβα – ενός άντρα που δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια.
Για τον ΜακΓκραθ, ένας ακόμα θάνατος συνδεδεμένος με αυτή την οικογένεια που φαίνεται καταραμένη, φαντάζει ως κάτι παραπάνω από μια απλή σύμπτωση. Μολονότι πολλά έχουν γραφτεί για τις σκοτεινές και νοσηρές «μαύρες ταινίες» του Κορντόβα, ελάχιστα είναι γνωστά για τον ίδιο το δημιουργό.
Με κίνητρό του τη δίψα για εκδίκηση, την περιέργεια και μια βαθιά λαχτάρα για την αλήθεια, ο ΜακΓκραθ, με τη βοήθεια δύο άγνωστων νέων, καταδύεται ολοένα και βαθύτερα στο απόκοσμο, υπνωτικό σύμπαν του Κορντόβα.
Την τελευταία φορά που ετοιμαζόταν να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο του μυστηριώδους σκηνοθέτη, ο ΜακΓκραθ είδε το γάμο και την καριέρα του να καταστρέφονται. Κι αυτή τη φορά, ρισκάρει να χάσει ακόμα περισσότερα.


Καλιφόρνια, δεκαετία του 1930. Η νεαρή Περσεφόνη Λυδάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αντόνιο, γιο του αριστοκράτη αφεντικού της οικογένειάς της, Φερνάντο Λοπέζ. Ο Αντόνιο ισχυρίζεται ότι νιώθει το ίδιο, όμως, η απρόσμενη και απαράδεκτη συμπεριφορά του προς την Περσεφόνη θα βάλει ταφόπλακα στη σχέση τους και θα απομακρύνει την κοπέλα από την οικογένειά της και την πατρίδα της. Στην εξορία της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μοναξιά, τα μάταια όνειρά της, αλλά και τα τόσα παράδοξα που της επιφυλάσσει το πεπρωμένο της. Έρμαιο των καταστάσεων, βυθισμένη στον πόνο που προκαλεί η απώλεια αγαπημένων προσώπων, βλέπει τη μία ανατροπή μετά την άλλη να διαφεντεύουν τη ζωή της, κι αυτή ανήμπορη να αντιδράσει μετατρέπεται σε παθητικό θεατή των γεγονότων που σημαδεύουν τις μέρες και τις νύχτες της στην άλλη άκρη του κόσμου, στις Φιλιππίνες, εκεί όπου βρέθηκε άθελά της. Άραγε, θα θελήσει η μοίρα να της δώσει την ευκαιρία να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να βρει επιτέλους την πραγματική ευτυχία;
29/9/2017 Θα κυκλοφορήσει! 





19/10/2017 

Θα κυκλοφορήσει οπότε περιμένω ήδη με αγωνία αν κρίνω από το προηγούμενο του συγγραφέα και το ήδη τωρινό έτοιμο εξώφυλλο! 

















Η Τατιάνα, σε ηλικία δεκαοκτώ χρόνων, κατoρθώνει να διαφύγει στη Δύση μετά την πολιορκία του Λένινγκραντ. Το παιδί που περιμένει δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, αφού η ίδια πιστεύει πως είναι χήρα. Ο σύζυγός της, ο ταγματάρχης Αλεξάντερ Μπέλοφ, παρασημοφορημένος ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, έχει συλληφθεί από τη διαβόητη μυστική αστυνομία του Στάλιν. 
Η Τατιάνα αρχίζει μια καινούρια ζωή στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη, την περίοδο του πολέμου, βρίσκει δουλειά και νέους φίλους, συνεχίζοντας τη ζωή της. Αδυνατεί, όμως, να ξεφύγει από την οδύνη της, καθώς τη στοιχειώνει η μνήμη του Αλεξάντερ.
Ωστόσο, εκείνος είναι παγιδευμένος στη Ρωσία. Ο Αλεξάντερ είναι Αμερικανός, αλλά υπηρετούσε στον Κόκκινο Στρατό και παρίστανε τον Σοβιετικό υπήκοο για να προστατέψει τον εαυτό του. Για εκείνον, ο πόλεμος συνεχίζεται και, είτε κερδίσει η Ρωσία είτε χάσει, αυτός θα αντιμετωπίσει τον θάνατο. Η Τατιάνα και ο Αλεξάντερ έχουν να παλέψουν με τη μοίρα και την απελπισία, καθώς αγωνίζονται για τη ζωή τους.

Μέσα από τη σύγκρουση δύο κόσμων, αναδύεται μια ανεπανάληπτη ιστορία αγάπης.

16 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΙΝΙΓΜΑ,Ο ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ,Η ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ...ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ.Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα θέλω όπως επίσης,η σκιά στο σπίτι,αλλά και τα βιβλία του Nesbo που έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρία μου.Θέλω να πάρω Το σημάδι-Μένιος Σακελαρόπουλος που το βρήκα με 6€,Το τελευταίο δαχτυλίδι και Το παράθυρο της Νεφέλης.Η λίστα μου έχει πολλά αλλά αυτά πιστεύω να καταφέρω να πάρω μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλοκαιρι των Μουσωνων που διαβασα προσφατα ειναι ενα πολυ αξιολογο βιβλιο, το συνιστω !!!!! θα σας συγκλονισει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω πολύ να το διαβάσω! Όντως φαίνεται εξαιρετικ βιβλίο! 🙂

      Διαγραφή
  5. Το φονικό κελάηδισμα είναι σίγουρη επιλογή γιατί έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές για τη συγγραφέα γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χορος των συμβολων,αγαπημενο βιβλιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικα ολα τα βιβλια αν κ δεν τα εχω διαβασει ολα στο μελλον ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραίες προτάσεις !!!Σακελλαρόπουλο θέλω να διαβάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακόμα δεν έχω προλάβει να διαβάσω κάποιο!!!!αλλά τα έχω σημειώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή