Καλοκαίρι


Το µυθιστόρηµα αφηγείται την ιστορία της Τσάριτι Ρόγιαλ, µιας νεαρής κοπέλας µε περήφανο και ανεξάρτητο χαρακτήρα, που ζει σε µια φτωχή επαρχιακή πόλη υιοθετηµένη από µια τοπική οικογένεια. Όταν ο νεαρός αρχιτέκτονας Λούσιους Χάρνεϊ θα επισκεφτεί τη µικρή πόλη για µια επιστηµονική µελέτη, η δεκαοκτάχρονη Τσάριτι θα τον ερωτευτεί και θα ξεκινήσει µια παθιασµένη σχέση µαζί του. Ένα βιβλίο με απλή και κατανοητή γραφή που η ροή κυλάει ευχάριστα όσο δεν πάει. Ένα βιβλίο που ανήκει στην οικογένεια της κλασικής λογοτεχνίας και που αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη του κάθε αναγνώστη, καθώς είναι ένα βιβλίο που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση το 1917 που εκδόθηκε, διότι ήταν ένα από τα πρώτα µυθιστορήµατα που έφερε στο προσκήνιο τη σεξουαλική αφύπνιση µιας νεαρής γυναίκας. Η πρωταγωνίστρια η Τσάριτι αντιστέκεται µε αξιοπρέπεια στην πίεση των κοινωνικών συµβάσεων, απόλυτα συµφιλιωµένη µε τα συναισθήµατα και τη σεξουαλικότητά της. Ένα βιβλίο που προτείνω σε όλους (επίσης είναι αρκετά οικονομικό). 

Βαθμολογία: 4/5 

Εδώ μπορείτε να βρείτε το μυθιστόρημα: Καλοκαίρι 

Εδώ θα βρείτε την ομάδα μου στο Facebook με περισσότερα άρθρα και κληρώσεις Βιβλίων: Eriaz's Books 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα..
 Η Αμερικανίδα πεζογράφος Ίντιθ Γουόρτον, ευρύτερα γνωστή από το βραβευμένο μυθιστόρημά της Τα χρόνια της Αθωότητας, έχει να επιδείξει πλούσιο και ενδιαφέρον συγγραφικό έργο. Γεννήθηκε το 1862 στην Νέα Υόρκη, απέκτησε ιδιωτική μόρφωση, και από το 1889 οπότε παντρεύτηκε τον Έντουαρτ Γουόρτον, άρχισε να ταξιδεύει συχνά στην Ευρώπη, να γράφει νουβέλες, μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων. Στην Ευρώπη γνώρισε τον Χένρι Τζέιμς, που έγινε καλός της φίλος, ταξιδιωτικός σύντροφος και κριτικός του έργου της. Το 1913 οι Γουόρτον χώρισαν και η Ίντιθ εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Γαλλία.
Τα θέματα των βιβλίων της, ωστόσο, εξακολουθούσε να τα αντλεί από την Αμερική της νιότης της. Οι πιο σημαντικές επιτυχίες της είναι: Το σπίτι της της ιλαρότητας (1905), Ίθαν Φρομ (1911), Το έθιμο της χώρας (1913), Καλοκαίρι (1917), Τα χρόνια της αθωότητας (Βραβείο Πούλιτζερ 1921). Πέθανε το 1937 στο Παρίσι.



4 σχόλια: