Το φιλί του Δράκου



Το φιλί του δράκου αποτελεί ένα αστυνομικό κομμάτι στην βιβλιοθήκη του κάθε αναγνώστη! Διαθέτει μία απλή γραφή με πολλές καθημερινές και απλοϊκές λέξεις και φράσεις (ακόμα και καθαρεύουσα σε 1-2 σελίδες!) Η απίστευτη πλοκή του μυθιστορήματος ξετυλίγεται κυρίως στις Σέρρες, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής της συγγραφέως. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία, με την χρήση πολλών μυστικών, κάτι το οποίο δίνει απίστευτο ενδιαφέρον στον αναγνώστη, ώστε δεν μπορεί να το αποχωριστεί με εύκολο τρόπο (εκτός και αν υπάρχει μία πιο δελεαστική πρόταση (πράγμα λίγο δυσκολάκι). 
 Διαθέτει ένα μοναδικό φινάλε με ένα ακόμα κοινωνικό μήνυμα (όπως όλα της Χρυσηίδας) και προσφέρει ένα υπέροχο αίσθημα, όπως αυτό της δύναμης και της μεγαλοψυχίας που έχει μία μάνα. Αναφέρεται σε έναν Δράκο (όπως αυτός της Δράμας) ο οποίος σκοτώνει νεαρές κοπέλες. Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται οι λόγοι που οδηγούν έναν τέτοιον άνθρωπο σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Μαθαίνουμε τον τρόπο σκέψης του και συνάμα γινόμαστε μάρτυρες των αποτρόπαιων δολοφονιών του. Θα αποτελούσε ένα απίστευτα μοναδικό δώρο σε κάποιον που του αρέσει να διαβάζει με τις ώρες..(είμαστε και πολλοί πανάθεμα μας). 
Βαθμολογία 3,5/5 📚

Η σελίδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/1658724861025763/ 
    

Περιγραφή

Στις 13 Μαρτίου 1964 μια ετοιμόγεννη δεκαεξάχρονη κοπέλα φτάνει μόνη στο Νοσοκομείο Σερρών με αιμορραγία. Ξεψυχά, αφού πρώτα γεννά ένα κοριτσάκι. Τρεις μέρες μετά, το βρέφος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οι έρευνες της Χωροφυλακής παραμένουν άκαρπες και ο φάκελος της υπόθεσης μπαίνει στο Αρχείο.
Το Σεπτέμβριο του 1989 ένας περίεργος στραγγαλισμός μιας νεαρής καθηγήτριας συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Δύο μήνες αργότερα μια νεαρή μάνα βρίσκεται στραγγαλισμένη με τον ίδιο τρόπο. Ο αστυνόμος ΑΔ Στεργίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης παρατηρεί ότι τα δύο θύματα έχουν γεννηθεί στις 13 Μαρτίου του Δ64 στο Νοσοκομείο Σερρών. Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι αιφνιδιαστικές και απρόσμενες. Ο Στεργίου αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχει μπει σ' ένα σκοτεινό λαβύρινθο μιας περίεργης υπόθεσης που ο μίτος της ξεκινά είκοσι πέντε χρόνια πριν στις Σέρρες. Ποιος έκλεψε εκείνο το μωρό; Γιατί; Ποιος σκοτώνει τα κορίτσια που γεννήθηκαν την ίδια μέρα με αυτό; Τι παιχνίδι παίχτηκε και ποια συμφωνία με το θάνατο, που ξύπνησε ένα δολοφόνο είκοσι πέντε χρόνια αργότερα;







  • Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν κυκλοφορεί πλέον από τον εκδοτικό οίκο του Λιβάνη. Τα δικαιώματα τα έχει ο εκδοτικός οίκος του Ψυχογιού από τον οποίο και θα κυκλοφορήσει ξανά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου