Ήταν ένας καφές στην Χόβολη


 Ξυπνώντας πραγματικά από ένα άσχημο όνειρο και για να καταφέρω να συνέλθω, έκανα έναν διπλό καφέ. Εκείνη την στιγμή θυμήθηκα (μου έσκασε φλασιά) το βιβλίο που διάβαζα πέρσι τον ίδιο καιρό. Ήταν ένας καφές στην Χόβολη (όχι εγώ δεν διαθέτω χόβολη).. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Θα το χαρακτήριζα περισσότερο ως ένα βιβλίο με απλή, καθημερινή γραφή, ευκολοκατανόητο, αλλά δυστυχώς η πλοκή και συνάμα η κατάληξη της ιστορίας ήταν (και είναι εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι) άκρως προβλέψιμη στα μάτια του αναγνώστη.
 Αφορά μία οικογένεια (άντρας, γυναίκα, κοριτσάκι) η οποία γυναίκα και πρωταγωνίστρια της ιστορίας πλήττει καθημερινά από την βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας. Τσουπ! Κάνει την εμφάνισή του ο καινούργιος (νεότερος από εκείνη) γείτονας και τότε αναπτύσσεται μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του ίδιου και της πρωταγωνίστριας (με πολλούς καφέδες στην χόβολη). Το φινάλε απαρτίζει η τελική απόφαση της γυναίκας σχετικά με το δίλημμα (ποιoς τελικά;)
 Το καλό στην όλη υπόθεση είναι η εύκολη δομή του βιβλίου με μικρά κεφάλαια, τα οποία βοηθούν στην ευχάριστη ανάγνωση και δεν κουράζουν τον αναγνώστη. Θα έλεγα ότι είναι ένα ωραίο δώρο σε μία μανούλα γιατί ''βοηθάει'' το θέμα και η δομή του μυθιστορήματος σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο που (πιθανόν) διαθέτει. Έχει να κάνει εξάλλου και με ένα δίλημμα που πολύ πιθανό να αφορούσε ή και να αφορά (γιατί όχι;) και την ίδια.

Βαθμολογία 3/5 📚


Λίγα λόγια για την συγγραφέα...
Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ το μυθιστόρημά της ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κυκλοφορεί στα αλβανικά και σύντομα θα εκδοθεί και στην Ιταλία. Το ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ κυκλοφορεί στα αλβανικά, ενώ το ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, που έγινε τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και την Ελλάδα, έχει μεταφραστεί στα κινεζικά και σύντομα θα εκδοθεί στα βουλγαρικά. Τέλος, το ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ σύντομα θα κυκλοφορήσει στα αλβανικά. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί δώδεκα μυθιστορήματά της, καθώς και μια συλλογή διηγημάτων.





Η σελίδα μου στο Facebook: Eriaz's Books 
Λένα Μαντά

Εκδόσεις Ψυχογιός
Ημερομηνία Έκδοσης 23/01/2014
Σελίδες 344
Ηλικία 18+

Instagram page: eriaz_mariap
Facebook προφίλ: Μαρία Παυλίδου
Email: eriaz1314@gmail.com

7 σχόλια:

  1. Είναι το μοναδικό βιβλίο της Κας Μαντά που δεν μου άρεσε.Δεν μου άφησε τίποτα.Το βρήκα ανιαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλοϊκό βιβλίο χωρίς νεύρο, μου θύμισε λίγο Αρλεκιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ εγω χασιμο χρονου το βρηκα κ δεν καταλαβα γιατι πρεπει σωνει κ καλα να μπει τριτο προσωπο σενα σπιτι για να ανανεωθει ενας γαμος η μια σχεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακομα γελω με τα ροζ κ τα πετσετακια που ειχε το σπιτι του στολισμενο ο μαγκας.αντε τωρα να παρεις στα σοβαρα τετοιον αντρα.χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή