Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου


 Με αφορμή την επέτειο μου (σε λίγες μερούλες) θα αναφερθώ σε ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα για εμένα (διότι δώρο του αγαπημένου βλέπετε..) με απίστευτη ιστορία και δυνατή αφήγηση των γεγονότων. Είναι το πιο ρομαντικό μυθιστόρημα από αυτά που έχω διαβάσει και το γεγονός ότι είναι δημιούργημα ενός άντρα (προς Θεού δεν υπονοώ τίποτα για τους άντρες, απλά οι γυναίκες εκφράζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους) το καθιστά ακόμα πιο υψηλά στην λίστα με τα αγαπημένα.
 Η ιστορία κάνει λόγο για την αγάπη ενός ζευγαριού από την παιδική ακόμα ηλικία, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια όλης αυτής της μακρόχρονης διαδρομής. Προσωπικά σαν Μαρία σπάνια (έως ποτέ) δεν θα μπω στην διαδικασία να διαβάσω ξανά το ίδιο βιβλίο..Το συγκεκριμένο όμως θα το διάβαζα άνετα (μου είναι ακόμα πολύ φρέσκο και περιμένω να το ξεχάσω). Τονίζει την δύναμη της αγάπης σε κάθε της μορφή και μεταβιβάζει στον αναγνώστη πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Ο αναγνώστης και λάτρης του καλού και γνήσιου βιβλίου (γιατί και καλό είναι το συγκεκριμένο και ακόμα πιο γνήσιο) βυθίζεται με αριστοτεχνικό τρόπο στις σελίδες του μυθιστορήματος με τις απίστευτες, μαγικές και δυνατές εικόνες και τα πολύχρωμα συναισθήματα, με τον αριστοτεχνικό τρόπο πλοκής μίας εξαιρετικής ιστορίας. Κάνει αναφορά σε καταστάσεις με πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς όμως να κουράζει. (και αυτό το λέω εγώ που δεν θέλω να ακουώ περί πολιτικής.) Θα έλεγα με διαφορά ότι είναι το μοναδικό βιβλίο που ακόμα και στην περιγραφή πολιτικών σκηνών με κράτησε και με έβαλε σε σκέψεις. (Μην τρομάζετε υπάρχουν ελάχιστες αναφορές πάνω σε πολιτικά θέματα τα οποία μάλιστα είναι εξαιρετικά πλεγμένα στην πλοκή και είναι άκρως ενδιαφέροντα.)
 Όταν το διάβαζα είχα ρίξει πολύ κλάμα (ειδικότερα προς το τέλος) και νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλλαν οι άρτια τοποθετημένες σκηνές, σε συνδυασμό με την ευρηματική και απόλυτα συναισθηματική γραφή..(εεε δεν είναι δύσκολο και να κλάψω και καταλαβαίνετε..) Το αν θα ακολουθήσει χάπι έντ; όχι αυτό δεν θα το αποκαλύψω. Θα σας παρακινήσω όμως να το διαβάσετε για να γίνετε και εσείς θεατές ενός πολύ δυνατού δεσμού μεταξύ 2 ατόμων με όπλο τους την αγάπη.

Βαθμολογία 5/5 📚





Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους σε 70 τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του ΣΑΟΣ. ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ, Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ και το ΙΜΑΡΕΤ, ενώ ετοιμάζονται οι επανεκδόσεις των μυθιστορημάτων του ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ και Η ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ.





Εκδόσεις Ψυχογιός
Ημερομηνία Έκδοσης 03/04/2014
Σελίδες 432
Ηλικία 18+


Η σελίδα μου στο Facebook: Eriaz's Books
Instagram page: eriaz_mariap
Facebook προφίλ: Μαρία Παυλίδου
Email: eriaz1314@gmail.com



1 σχόλιο:

  1. Μονο το ιμαρετ εχω διαβασει.κακως που δεν του εχω δωσει περισσοτερη σημασια ως συγγραφεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή